Projectadvies

Een nieuwe frisse blik op de status en voortgang van je project, geeft nieuwe inzichten, openingen en ideeën. Geef je project een boost met een consulterend gesprek.

User adoptie is een situatie waarbij gebruikers een systeem adopteren dat aan hun behoefte voldoet. Het is de overgang van een oude manier van werken naar een nieuwe manier van werken. Dat klinkt makkelijker dan het in werkelijkheid is. Het is niet nieuws dat wanneer het zover is er altijd weerstand is. Ook al is de verandering positief, het is niet eenvoudig om iedereen overstag te laten gaan.

Strategieën voor gebruikersacceptatie binnen een organisatie kunnen cruciaal zijn voor het succes van het nieuwe systeem. Zonder een goede strategie krijgt u niet de naadloze overgang waar u op hoopt. Er zal ontevredenheid, frustratie, technische problemen en algemene chaos zijn.

 

Doelstelling

 • Luisteren
 • vragen stellen
 • voorstellen van mogelijkheden tbv projectsucces.

Interesse?

Met een bericht hiernaast neem ik snel contact met je op.  Meer succes met nieuwe technologie?

  Sinds je Office 365 beschikbaar hebt gesteld, regent het meldingen. Mensen weten niet meer waar hun documenten gebleven zijn, hoe ze hun mail kunnen openen of waarom er allerlei applicaties zijn toegevoegd. Je hebt ze wel juist geïnformeerd, maar deze stroom van telefoontjes en mailtjes had je niet aan zien komen. Dit kost je veel tijd en geld. Naast de soms wel duizenden euro’s die worden verspild, verslechtert het vertrouwen en de samenwerking tussen de IT afdeling en de rest van de organisatie. Ten slotte zit je met een versnipperd applicatielandschap, zonder eenduidige manier van werken.

  Waarom een IT adoptie-expert?

  Een nieuwe dienst of oplossing heeft pas waarde voor je bedrijf als er een goede adoptiestrategie achter schuilt. Daarom loont het de moeite om bij de adoptie hulp te vragen van een expert. Deze expert analyseert kundig de oorzaak van je probleem. Wellicht heb je de focus gelegd op de oplossing in plaats van de oorzaak van het probleem. Misschien is er te veel aandacht gegaan naar de tool zelf in plaats van het werkproces waar de tool ten dienste van staat. Misschien ben je verdwaald in alle mogelijkheden die de applicatie geeft, en zie je niet meer welke toepassingen nu van meerwaarde zijn en welke niet. Misschien zit de rest van de organisatie helemaal niet te wachten op de verandering.

  De expert helpt je ook met het vinden van een oplossing bij de oorzaak van jouw probleem. Hij helpt je bijvoorbeeld om de visie en doelstelling van de oplossing helder te krijgen. Op basis daarvan helpt hij je om te bepalen welke functionaliteiten voor jou meerwaarde hebben en welke niet. Daarbij kijkt de expert niet alleen mee bij het implementeren, maar ondersteunt hij ook in het proces daarna. Naast het geven van support, meet en monitort de expert of het werkproces ook daadwerkelijk verbetert.

  Gerelateerde aanbod

  Training user adoption

  In deze training creëren we meer slagingskans voor je IT-project. Je leert verschillende manieren van gebruikersadoptie, en hoe je de kloof kunt dichten tussen de IT en de bedrijfsvoering.

  Lees verder »

  Projectadvies

  Een nieuwe frisse blik op de status en voortgang van je project, geeft nieuwe inzichten, openingen en ideeën. Geef je project een boost met een consulterend gesprek.

  Lees verder »

  Projectondersteuning

  Je wilt als opdrachtgever of als projectleiders natuurlijk dat de implementatie van het nieuwe systeem een succes wordt. Dan is het een goed idee om extra capaciteit toe te voegen die zich richt op het verminderen van weerstand in je organisatie.

  Lees verder »

  Verhalen

  Klanten die je zijn voorgegaan

  Come and Connect | KvK. 63113783 | Roodborsthaag 23, 3993 BK Houten | 06-58780558 | Johan@comeandconnect.com

  Scroll naar top